tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

Magnetic Island

Kategori: Östkusten

Hej alla!
Just nu står sofie i duschen och tvättar av hårfärgen och jag ligger och lyssnar på trubaduren som spelar i baren. Vi befinner oss nu på vårt sista stopp på Australiens östkust, Cairns. Vi har rest längs kusten nu i 5 veckor och det har gått alldeles för fort men jisses vad kul vi har haft det! Vi har så många minnen och berättelser som vi kommer att skratta åt hela livet.

Nu tänkte jag berätta mina och Sofies senaste äventyr på Magnetic Island. Magnetic Island var en riktig paradis ö, fantastiskt vacker. Vi hade bokat tre nätter på ön men direkt när vi anlände så kände vi att vi ville stanna där så efter första dagen så förlängde vi med två nätter så vi var där totalt i fem nätter. Hostelet vi bodde på kändes inte som ett hostel, det kändes som ett hotell. Vi bodde precis vid havet i små trä hus och allt var så himla fint. Alla dagarna vi spenderade på ö så var där inte ett moln så långt ögat kunde se så vi spenderade såklart en del tid vid poolen. Då där var farliga maneter i havet så kunde man inte bada där utan våtdräkt så vi fick bada i poolen.

När var ute och seglade i Airlie så träffade vi två danska tjejer som också kom till magnetic dagen efter oss så vi spenderade nästan all vår tid tillsammans och imorgon så kommer dom hit till Cairns så det ska bli jätte roligt!

På fredagen så var det dags för det omtalade full moon partyt och vi var riktigt peppade! Vi drack vårt heliga goon, fick kroppsfärg målat över hela våra kroppar, dansade barfota och vi gick inte och la oss från kl 6 på morgonen. Vi hade verkligen hur roligt som helst!

Den 17 så var det dags att fira St. Patrick's day och vi från Skandinavien hade ingen aning vad St. Patrick's day var och det har vi fortfarande inte. Vi vet bara att det är en Irländsk högtid, man ska ha något grönt på sig, gärna en klöver någonstans och öl i handen. Vi gjorde som reglerna sa och firade tillsammans med Irländarna. Men vi hade inte riktigt repat oss från full moon så det blev en ganska tidigt läggning.

En annan anledning till att vi gick och la oss tidigt var att vi hade hyrt en Barbie bil dagen efter med danskarna och vi ville verkligen göra en hel dag av det. Barbie bilen var precis som en Barbie bil fast i människostorlek, inget tak, lila och liten. Så vi körde tillsammans runt hela ön (på vänster sida, kändes ju helt fel) och sjöng "I'm a Barbie girl". Vi körde till många olika stränder, bada och solade och havet var helt fantastiskt blått. Vi fick även möjligheten att mata vilda Wallabies, dom är som mini kängurur, riktigt söta! Vi hade en riktigt rolig dag!

Nu åker vi vidare mot nya äventyr i Nya Zeeland!

Kommentarer

  • Pappa säger:

    Vilka härliga bilder, man kanske skulle planer in en tripp till Aussie

    2013-03-25 | 20:14:11
  • Bitte säger:

    Håller med pappa. Mycket fina bilder. Ni verkar ha en härlig tillvaro. Ha det gott på den fortsatta resan.
    Kram Bitte

    2013-05-15 | 15:52:23

Kommentera inlägget här: