tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

Barefoot Island

Kategori: Fiji

Barefoot Island
Igår så anlände vi till Barefoot Island, en väldigt fin ö med en väldigt fin resort. Vi bor i små hus som ligger på stranden och det är väldigt mysigt. På de andra öarna så har vi bott i stora rum med massa andra så det är skönt att bo själva två nätter.

Sofie och Mathilda gick en sväng och utforskade ön men jag kunde inte följa med pga att jag skadade min fot på en korall när vi snorklade i Blue Lagoon. Annars så har vi tagit det lugnt, läst böcker och badat. Igår fick vi trerätters middag och så fick lära oss om Fiji's historia.

Fiji består av 333öar, 70 av dem är inte bebodda pga att där inte finns något vatten. Där finns en stor huvud ö där även huvudstaden Suva ligger. Det lever lite mer än en halv miljon människor i Fiji och det finns 22 olika dialekter. Dialekterna är som olika språk så en människa från en ö och en annan från en annan ö förstår inte varandra, men i skolan så får dom lära sig ett officiellt språk som de flesta kan, annars så får de prata engelska. På varje ö så har dom en hövding men även varje by på ön har en hövding, man föds till hövding och är det hela livet ut. Människorna ute på de små öarna är fria, de betalar ingen skatt och lever ett härligt liv. Fiji's största inkomst är turism och många fijianer får jobb på de olika resorterna. Vid 55års ålder så pensionerar de sig och flyttar tillbaka till ön dom växte upp på.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: