tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

River Valley

Kategori: NZ

River Valley
Det blev en lugn eftermiddag och kväll i River Valley efter en kurvig åktur med vår gröna kiwi-buss längs Nya Zeelands underbara natur. River Valley är knappt en by vill jag påstå, och i princip finns det inte ett hus så långt ögat kan nå - bara massa får.
Vi bodde på ett mysigt hostel i lantlig stil och vårt rum var något av det häftigaste vi bott i! Ett stort rum delades till två av en vägg som inte riktigt nådde ända upp till taket, och längs väggen fanns där träskivor : en uppe och en nere så att det blev som en lång neder- och ovansäng längs hela väggen. Lite madrasser på träskivorna och tada! Där har ni sängar för ca 10 pers både uppe och nere som kan ligga och mysa tillsammans.

Det blev en tidig uppstigning nästa dag då det var dags att testa på "white water rafting". Det innebär att man sitter ett gäng i en gummibåt och tar sig fram över en fors med stenar och ner för små vattenfall. Dock fick vi testa på en liten annorlunda grej eftersom vattnet var ganska lågt den dagen: vi fick åka i tvåmannabåtar, dvs även utan guide. Det blev en utmaning med att både svänga, luta sig åt samma håll, luta sig åt hållet som guiden säger (vi blev kallade knäppisar hur många gånger som helst pga att vi lutade oss åt andra hållet än vad guiden sa åt oss att göra..), komma loss från stenar, komma upp i båten efter att man ramlat ur - ja, listan kan göras lång!
Mathilda och Ida åkte i samma båt medan jag och en engelsk tjej gjorde vårt bästa i vår båt. Det var några härliga timmar med mycket skratt, svordomar, rädsla och självklart vatten!

Vi fick inte bara sitta i båtarna under de tre timmarna vi var ute på vattnet. Vid ett tillfälle stannade vi till vid en klippa som var ca 6-7 m hög, och den hoppade vi allihop från! Härligt pirr i magen efter lite tveksamheter, och som belöning fick vi varsitt choklad att njuta av.

Nöjda och glada killar och tjejer kom vi tillbaka efter vårt äventyr i båtarna. Vi fick ta en varm dusch efter att kropparna var kallades is och hann slänga i oss lite varm soppa och nudlar innan det var dags att sätta sig på kiwi-bussen mot nästa destination Wellington.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: