tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

Sista dagarna i LA innan SF

Kategori: the US

Dagen efter att våra magar var fullproppade med gudomligt god cheesecake, hade vi fredagen och helgen framför oss innan vi skulle packa ihop våra väskor för att bege oss mot San Francisco.

Fredagen spenderades med att förnya min (Sofie) hårfärg till den mörkare nyansen och att bara göra en allmän uppfräschning av sig själv. Att vara backpacker innebär att man nästan aldrig känner sig ren eller fräsch, men hos Marianne i LA lyckas man nästan känna sig som en normal människa!

På eftermiddagen tog vi bussen in till stan och njöt av gatuunderhållningen som bjöds runt alla hörnor: sång, dans och musik flödade så långt ögat kunde se och örat kunde höra.
Vi satte oss på en restaurang och njöt av goda pizzor och den härliga sommaratmosfären, innan vi började spatsera mot nästa anhalt.

Vår nästa anhalt var nämligen biografen, då vi bokat biljetter till premiären av "The Great Gatsby" (vilken jag nog tror att ni har hört om även i Sverige?). Systemet vad gäller bio i USA är inte samma som i Sverige: du bokar en biljett från en person som sitter i en glasbur, biljetten kostar olika beroende på vilken tid du vill gå och biljetten är onumererad = först till kvarn...

Vi går dit i god tid (tycker vi), går in och visar våra biljetter. Mannen säger då vänligt att det är en kö utanför som vi får ställa oss i. Tja, inte så konstigt tycker vi och går ut. Vi får syn på kön och vet inte riktigt om vi ska skratta eller gråta. Kön sträcker sig längs hela gatan och runt en hörna, den är kanske 50 m lång?

Hur som haver så kom vi till slut in, köpte lite snacks och hittade bra platser.
Filmen var kanonbra och det var två nöjda tjejer som gick hem från stan i armkrok.

På lördagen gick vi runt i stan, och lika så på söndagen då man i USA firade morsdag! Mycket folk på stan som var ute och fikade med sina familjer.

På söndagen skulle Ida och jag egentligen åkt från LA på natten så att vi kom till San Francisco på morgonen, men så blev inte fallet. Men efter kladd med bussar, busstationer och biljetter satt vi äntligen på bussen kl 6 på morgonen efter en sömnlös natt.

Vi kom fram till San Francisco efter en 10 timmar lång och skumpig bussresa med alla möjliga sorters folk. Det var två trötta men samtidigt lättade och glada tjejer som kom fram till hostlet som ligger mitt i smeten av San Francisco.
Efter att vi fått vårt rum tog det inte lång tid innan ögonblicken vägde alldeles för tungt, och vi susade sött.

Dagen efter började våra äventyr i San Francisco, men det får vi berätta om i ett annat inlägg!

Kram

Kommentarer


Kommentera inlägget här: