tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

Kuata

Kategori: Fiji

Kuata
Andra ön vi besökte hette Kuata, en lite större ö längre upp norr. På ön bodde det människor till skillnad från första ön och den var mer kulturell. Där fanns inte lika mycket att göra så vi bättrade på vår solbränna och läste i våra böcker. Även på denna ön serverades det jätte god mat och en morgon så serverades det pannkakor, gissa om vi hoppade av glädje?

En kväll så hade vi en fijiansk kväll då vi var med om en ceremoni där vi fick dricka jordvatten som inte var särskilt välsmakande. Vi fick även berättat lite om livet människorna på Kuata levde. Dom bodde på en ö rakt över Kuata, en väldigt klippig ö vilket gör livet där väldigt svårt. Allt man betalade på ön så som aktiviteter eller snacks, gick till deras samhälle, till kyrkan och till stipendier till ungdomar så att dom kunde få gå på gymnasie. Därefter följde en middag utan bestick, vi satt och åt kyckling, potatis, fisk och sallad med våra händer, något man aldrig får göra hemma! Därefter fick vi vara med om en dansuppvisning och efteråt så fick vi delta, vi skakade rumpan som aldrig förr.


Morgonen därefter så gick vi upp kl 6 för att volontär arbeta, vilket såklart var frivilligt. Vi plockade skräp runt hela ön och skickade tillbaka det till fastlandet så att det kunde återvinnas. Det kändes bra att ha bidragit med något när man annars får allt serverat av dom.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: