tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

BILDBOMB #2

Kategori: Sydney

Forts. av bildbomben!
 
 
 
 
 
 
 
 
Och avslutar detta med en liten bildhälsning till vår älskade Rene (Mamma Irene).
 

BILDBOMB

Kategori: Sydney

En liten bildbomb från våra senaste bravader här i Sydney.
Titta och njut gott folk!
 
 
 




 


 



 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

JOBBLETANDE, BBQ OCH SEA LIFE

Kategori: Sydney

Hej allihopa!

Idag är det torsdag vilket innebär fredag imorgon! Jisses vad skönt! Denna vecka som gått har för det mesta innehållit jobbletande. Vi har letat på internet och sprungit på gatorna för att hitta något. Alla har vi gått på intervjuer och provjobbat. Mathilda har fått skift på en Japansk restaurang som heter Kaya där hon ska jobba som servitris, jag (Ida) har fått jobb som servitris på ett event och catering firma och Sofie ska provjobba imorgon på en bowlinghall. Men då vi inte vet hur mycket jobb vi kommer att få så fortsätter vi letandet.

I lördags bjöd vi över Tim, som vi nämnt tidigare, och hans kompisar på BBQ då vädret var strålande och vi var sugna på grillat. Det bjöds på grillspett, majskolvar, stora stekar, klyftpotatis och sås, jisses vad gott det var! Efteråt drog vi ut och dansade hela natten lång!

I söndags så åkte vi hem till Anna och Antoine för att fira att Anna har tagit examen efter 4,5 års pluggande här i Australien, grattis Anna! Dom bjöd på underbart god mat och vi hade bakat en rabarberpaj till kvällsfikan. Vi har det alltid lika roligt med Anna och Antoine och det känns lite som att komma hem när vi åker dit.

Idag så åkte vi till Sea Life, Sydneys akvarium med Anna. Det var jättehäftigt att se alla dessa olika sorters fiskar och djur! Definitivt värt att besöka. Efteråt gick vi till botaniska trädgården som är en stor park som ligger mitt inne i Sydney. Det var så härligt att sitta i en vacker park, bland fina blommor och träd med utsikt över vattnet och äta en god macka.

I helgen som kommer så ska vi gå till den svenska kyrkan här i Sydney och gå på julmarknad. Det ska bli mysigt att få lite julkänsla här borta i sommarvärmen.

Ni som läser bloggen, det hade varit kul att se lite kommentar från er där hemma! Våra kära föräldrar är ju duktiga på att kommentera och det tycker vi är jättekul men det hade varit roligt att höra lite från er andra hur ni har det!

Hejsvejs

 

Nytt hem, kaviar och Bondi

Kategori: Sydney

Hej alla där ute!
 
Sist vi skrev så bodde vi hemma hos Anna och Antoine men det har det blivit ändring på. I onsdags så flyttade vi till vårt nya hem och vi bor numera i ett share-house, ett hus som vi delar med andra. Det är vi tre i ett stort rum som är möblerat med en dubbelsäng, en enkelsäng, soffa, skrivbord, byrå och en stor garderob med speglar som är helt gudomlig! Efter att ha levt i sin väska i en och en halv månad så är det så himla skönt att kunna hänga upp sin kläder och sätta fram sina saker, vilken frihetskänsla! Vårt rum har också en balkong som vi tycker är super mysig. Vi njuter när vi sitter på balkongen med ett glas vin i handen, traggar och bara insuper känslan av att vi är i Sydney. Huset ligger i ”Kings cross” som ligger mitt i Sydney, Kings Cross är känd för sin gigantiska Coca-Cola skylt i neon lampor. Då Kings Kross är mittpunkten i Sydney så är här mycket festliv och mycket backpackers vilket vi tycker är jätteroligt! Vi delar huset med killen som äger huset och hans flickvän, Winston, en riktigt skön kille som vi brukar stå och laga mat med och två andra tjejer som vi aldrig ser till.
 
I torsdags åkte vi på äventyr till IKEA då hemlängtan börjar krypa sig fram när det börjar närmar sig juletider. Vi provade sängar, luktade på doftljus, kramade gosedjur och kände oss nästan som hemma. Höjdpunkten på äventyret var köttbullarna med brunsås och lingonsylt och såklart äppelkakan, kan det bli bättre? Med oss hem fick vi en knippe svenska mått (dom använder konstiga mått här borta som vi inte förstår), doftljus, förvaringslådor, billigt choklad och det bästa av allt, kaviar! Vilket kap! Riktigt härlig dag som gjorde att vi fick en Sverige dos som vi kan leva på ett tag.
 
I fredags så svirade om till partyblåsorna, drog på dansskorna och tog oss ute i vimlet! Vi mötte upp Nick som är Antoines bror och hängde lite med honom och hans kompisar innan vi drog vidare till utestället ” Scary Canary” där vi dansade oss svettiga till grym musik! En riktigt rolig utekväll hade vi och den avslutades på bästa sätt med en äggamacka med kaviar.
 
I lördags så följde vi med Anna och Antoine till deras kompis födelsedagsfest. Festen hölls uppe på ett tak så utsikten var helt magisk då man kunde se ut över hela Sydney. Men då festen var på ett tak och det blåste mycket så stannade vi inte så länge då vi frös och hade lite huvudvärk sedan fredagens bravader. Efter några timmars trevligt umgänge så vi åkte hem och la oss i soffan och njöt av vårt IKEA choklad.
 
I söndags så sken solen och utvilade som vi var så vi tog på oss badkläderna och åkte till Bondi beach. Bondi är den mest kända stranden här i Sydney, det kryllar av människor och surfare där när solen tittar fram. På Bondi är det mycket vågor och som sagt mycket surfare så där finns alltså livräddare vilket inte är helt fel att ligga och snegla på. Det är så härligt att bo mitt i smeten, ha allt liv runt sig och sen bara kunna ta bussen eller tunnelbanan på en kvart och sen är man vid havet! 
 
I måndags började allvaret med jobbsökandet. Vi åkte till Work and Travels kontor för att jobba lite på våra cv och sen bar det av ut bland caféer och dylikt. Vi har delat ut cv:n lite här och var och sökt lite jobb på internet dessa dagarna så nu håller vi tummarna medans vi fortsätter vårt jobbletande.
 
Hoppas att allt är bra med er där hemma! Allt är jättebra med oss, vi lever verkligen ett jättebra liv här borta. Och om jag (Ida) hörde rätt så håller Mathilda på att göra pannkakor just nu, wiho!
 
 
Sofie och Ida spelar lite korspel
 
Ida visar rummet, här ser ni våra sängar
 
Den stora sängen
 
Soffan
 
Sköna stolen
Skrivbordet
 
Mina bästa!
 
På Scary Canary med ett gäng sköna killar
Vår fina tv och mathildas fot
 
Ida är glad i hallen
 
Vår ingång till huset
 
Mathilda och Ida poserar framför Coca-Cola skylten
Här har ni den berömda skylten
Sockersuget vann en kväll så vi bakade en chokladkaka
Vårt fina kök
 
Fina Bondi Beach
Vår fina balkongdörr
 
Vår fina dörr!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sydney

Kategori: Sydney

Hej alla där hemma i höstmörkret! 
 
Nu har vi befunnit oss i Sydney i lite mer än en vecka och vi trivs superbra. Trots att vi mest sitter och försöker leta lägenheter och sharing houses just för tillfället, så har vi hunnit med att uppleva lite av vad Sydney har att erbjuda.
 
I onsdags var Antoines bror, Nick, på besök från Canberra, och det bjöds på barbecue: grillade grönsaker, kött, potatismos och avokadosås. Till förrätt hade vi även prawns, eller tigerräkor som vi kallar det i Sverige, som vi doppade i en god sås. 
Under onsdagen gick vi och handlade för att göra efterrätten till kvällen. Vi ville göra något svenskt, och valde därför att göra kärleksmums och smulpaj med äppel och kanel. Även Nick hade gjort en paj, äppel- och blåbärspaj, till efterrätt och det blev därför lite "pajtävling": Australien vs. Sverige. Dock smakade båda pajerna jättegott och resultatet blev oavgjort. 
 
Nick gör sin första potatismos.
 
 
 
Nick, Antoine och Anna.
 
'
 
 
 
Kärleksmums, eller som vi presenterade dem i Australien: "loveyums".
 
Kärleksmums, australiensisk äppelpaj och längst fram svensk äppelpaj.
 
Bröderna tyckte att vår "pinne" till kameran var en rolig uppfinning.
 
Hela gänget!
 
 
I torsdags besökte vi något som heter Sculptures by the Sea. Vi tog oss ut till Bondi Beach och gick längs havet, ca 2 km, till Tamarama Beach. Längs promenaden fanns det olika skulpturer och häftiga projekt som man kunde gå och titta på. Jag, Sofie, som inte är så mycket för konst och liknande tyckte faktiskt att det var kul och intressant. Trots att solen inte riktigt ville titta fram och det var lite blåsigt, var där mycket folk som gick och strosade. 
 
Bondi Beach
 
Tjejerna tjus vid Bondi Beach.
 
En av skulpturerna längs vägen.
 
Ytterligare en skulptur längs vår väg.
 
The view.
 
Anna och Antoine har en liten katt som heter Sebby, som Mathilda och Ida har gått och förälskat sig i. Ida, som saknar sin kise Sixten hemma i Sverige, springer efter Sebby som en svans och kramar henne. 
Lilla söta Sebby!
 
Igår, fredag, satt vi i skolbänken igen och gjorde vårt RSA (=Responsible Service of Alcohol) och vi får numera jobba på nattklubbar, barer, restauranger och liknande som serverar alkohol. Alla tre tyckte att det var väldigt intressant, trots att vi fått höra från flera håll att det skulle vara tråkigt. Vi klarade provet, som man för övrigt var tvungen att ha 100% rätt på, och firade med en glass i Hyde Park efteråt. På kvällen hade vi myskväll; åt upp pajresterna, poppade popcorn och vår nya favorit tim tams samtidigt som vi tittade på film.
 
Idag åt vi en supergod bagle-frukost som blev en bra start på dagen. Vi fortsätter att leta lägenheter för fullt och ikväll ska vi till ett uteställe som heter Chinese Laundry. Vi håller tummarna för att det blir riktigt roligt! 
Idag ska vi även få lite svensk feeling och äta potatis, köttbullar, brunsås och lingon. Underbart! 
 
Här får ni lite fler fina bilder som vi tagit under våra promenader i Sydney.
Sydney by night
 
Harbour Bridge by night
 
Operahuset by night
 
 
Ha det fortsatt bra där hemma, för vi lever bästa livet!