tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

Sista dagarna i Bangkok och början i Sydney

Kategori: Thailand

Sista delen Thaithai

 

Våra sista dagar i Thailand spenderades i Bangkok där det blev lite shoppingshopping för hela slanten. Några riktiga fynd införskaffades till mer än överkomliga priser och vi avnjöt vad staden hade att erbjuda, så som nattmarknad, himmelsk hotellfrukost och ”gatumat”. Bangkok var väldigt roligt att upptäcka men några dagar i Thailandshuvudstad räckte för oss!

Efter en 9 timmar lång flygresa så anlände vi till Australien och Sydney. Ni anar inte hur glada och exalterade vi var! Vi blev upphämtade på flygplatsen tillsammans med ca 20 andra svenskar och åkte sedan till vår hostell. Väl inne på hostllet så fick vi reda på att vi bodde i olika rum, Sofie och Mathilda bodde nära varandra men jag bodde på en annan våning så vi bestämde oss snabbt för att Mathilda skulle få mig som sängkamrat! När vi sovit några timmar för att komma ikapp de timmar vi förlorat pga jetlag, tagit en dusch och fått en bit mat i magen så mötte vi upp Tim, en kompis till mig som numera också bor i Sydney, för en liten stadsrundtur. Vi gick ner till Darling Harbour vilket är den kända hamnen med Opera huset och Harbour Bridge. Det var underbart vacker då det var kväll och allt var upplyst!

Efter att vi på lördagskvällen gjort stan med Tim, hans svenska och 3 tyska kompisar så vaknade vi upp en aning sletna då Sydney levererade ett grymt nattliv men som tur var kom Mathildas kusin Anna och hennes fästman Antoine, som bor här i Sydney, och hämtade upp oss för en picknick! Vi åkte till något som heter Camp Cove Beach, ett underbart ställe med utsikt över havet och Sydneys skyline. Där satt vi och njöt i solen med pastasallad och ett glas vin i handen, underbar dag!

Nu har vi checkat ut ur vårt hostell och bor för tillfället hos Anna och Antoine i deras lägenhet i Rose Bay, 30 min utanför centrum, ett väldigt fint område! Just nu sitter vi för fulla muggar och letar boende överallt på internet, vi mailar folk hit och dit och försöker få till något centralt men med överkomligt pris. Det är faktiskt väldigt roligt att leta boende men det en djungel med boenden!

Vi trivs väldigt bra i Sydney, staden är underbart vacker, människorna glada och hjälpsamma och atmosfären är precis som den ska va! Just nu är det vår här i Sydney, friska varma vindar, solen skiner och blommorna blommar, vilket är helt underbart. Vi ska nog få några underbara månader här!

 

 Sofie och Ida checkar in utbudet på Bangkoks gator

Sista måltiden i Bangkok

Vi köpte pannkakor för ca 4 svenska kronor och dom var helt magiska!

I väntan på pannkakorna

 

Färdig! 

BILDBOMB från phuket

Kategori: Thailand

Justin Bieber, Mathilda, Ida och Wade en kväll ute i Phuket. Killarna kommer från Tasmanien.
 
Gruppbild med det sköna killgänget från Tasmanien!
 
Vi blev inlockade av ett bete till ett stort austrailenskt fotbollslags festkväll!
Killgänget poserar


Jarryd och Mathilda

Bra citat som talar för sig själv
Glada människor inne på Grabbarna Grus
 
En annan festkväll inne på Grabbarna Grus
 
 
Utgång i sporttoppar!
En "freeze" då vi var tvugna att stå helt stilla tills någon rörde sig
 


 
 
Härliga svenska Martin som vi träffade på Grabbarna Grus, riktigt skön kille som vi saknar!
 
 
Martin och hans tjejer!
Två svenska killar som jobbar på Grabbarna Grus
 
 
Bästa tröjan
 
 
 
Martin och Ida
 
Det var några riktigt roliga festkvällar vi hade i Phuket och vi träffade mycket nyttt och härligt folk! 
 
 

Videoblogg - Sofie dansar

Kategori: Thailand

Ber om ursäkt för att den är filmad på fel håll men ni kan nog njuta av den ändå!
 
Sofie får danslektioner av en australiensisk fotbollsspelare.
 

Bravader i Phuket

Kategori: Thailand

En liten uppdatering om de senaste dagarna.

I fredagskväll hade vi en galet rolig utgång då vår gemensamma dresscode var främst sporttopp,  men vi matchade varandra ganska bra med jeansshorts och converse till det. Utöver klädkoden hade vi även uppdrag som skulle utföras kontinuerligt hela kvällen. Uppdraget bestod av två delar.
Del 1. När någon skrek ”bullshit” var vi tvungna att göra armhävningar och den som var långsammast förlorade.
Del 2. När någon skrek ”freeze” var vi tvungna att stå helt stilla och den som rörde sig först förlorade. Straffet för den som förlorade vid freeze eller bullshit var en liten språngmarsch till ett utvalt ställe och tillbaka. Vår lilla lek uppskattades av omgivningen då det var flera stycken som kom fram och undrade vad det egentligen var vi höll på med. De flesta skrattade och tyckte antagligen att vi var sjukt härliga, kanske lite galna, tjejer.

Igår, lördag, gick vi till en restaurang som heter ”Rico’s” för att äta lunch. Under fredagen hade vi nämligen fått höra att det var en svensk restaurang som serverade köttbullar och stuvade makaroner/potatismos. Vi hamnade i total extas när våra tallrikar med köttbullar ställdes framför oss med stora, hemmagjorda köttbullar. Det inte bara såg gott ut – det smakade helt underbart!
Vi åt med stora leenden och bestämde att vi skulle gå dit igen innan vi beger oss från Phuket.

Idag har vi tagit det lugnt på stranden med sol och bad, och även hunnit med en liten shoppingrunda. Bikinis och klänningar inhandlades och vi ska gå på lite jakt efter skor när vi har ätit kvällsmat då våra skor börjar haverera lite smått.
Ikväll är vår sista kväll här i Phuket och det ska vi fira med lite drinkar på Grabbarna Grus. Imorgon åker vi tillbaka till Bangkok och är där i två dagar innan vi beger oss mot nästa land och destination:
Australien! 

 
såhär vackra var vi under fredagens bravader!

Phi Phi summering

Kategori: Thailand

Phi Phi avrundning

Nu är vi tillbaka i vårt älskade Phuket och jag tänkte sammanfatta de senaste 5 dagarna som vi spenderade på Phi Phi Islands. Phi Phi är en ö som ligger mitt ute i Andaman havet och som tillhör Thailand, det är en väldigt vacker ö. På Phi Phi så finns inga motorfordon vilket var väldigt charmigt och skönt. Innerstaden kan liknas med gamla stan i Stockholm, många små trånga gator med mysiga stånd med allt från kläder, souvenirer, smycken och mat. Stranden var väldigt fin och vattnet likaså men något som var väldigt konstigt var att ebb och flod var väldigt tydligt på Phi Phi. Ena stunden var vattnet djup och svalkande och sen när man solat klart ryggen och vände sig om så fick man gå ca 50 m ut i havet för att kunna doppa sig då det var väldigt långgrunt och vattnet brände när man gick i det. Det håller vi alla med om att det var den konstigaste upplevelsen, att när man går i vattnet så bränner det! Och då det var väldigt, väldigt varmt på Phi Phi, genomsnitt 35grader på dagen och 25grader på kvällen, så var det lite jobbigt att man inte kunde svalka sig.

Det jobbigaste vi var med om på Phi Phi var att både jag (Ida) och Sofie blev magsjuka vilket är väldigt jobbigt när det är jätte varmt och man kan inte göra något. Tur att vi hade Mathilda som blötte handdukar och baddade våra pannor och klappade oss till sömn. Sofie hade också oturen att första dagen trampa på en sten i havet som gjorde att hon fick ett stort sår under foten så hon fick halta sig fram.

En annan upplevelse som var väldigt jobbig och som gjorde oss väldans arga var när vi skulle lämna Phi Phi så hade vi avtalat med hotellet vi bodde på att de skulle bära ner våra väskor till hamnen en halvtimme innan vår båt skulle gå så att vi skulle slippa att bära runt på dom hela dagen tills båten gick på eftermiddagen. Vi kom till hamnen 45 min innan båten skulle gå för att vara i god tid, tiden den gick och våra väskor kom inte. Vi fick panik och frågade en massa människor om dom sett dom, vi ringde hit och dit men ingen ville kännas vid dom och utan väskorna ville vi ju inte åka vidare. Vi insåg att vi aldrig skulle hinna med båten och vi började traska mot hotellet arga som bin, svettades som aldrig för och rök puttrade ut ur våra öron då vi hade betalat för båten och nu missat den. Väl framme på hotellet med andan i halsen så såg vi våra väskor, på samma plats som vi lämnat dom. De fick allt höra ett och annat då vi var riktigt irriterade och arga! Men som tur var så gick det en båt en timme senare och vi fick dom till att betala båtresan.

Men nu till lite roligare saker! Ni har ju hört om Sofie och hennes kräsenhet när det kommer till mat och min kärlek till utländsk mat. En dag sa jag att jag var sugen på Indisk mat då jag sett en Indisk restaurang och ville få med mina kompanjoner att äta lite ”Tikka Masala” som är en klassisk Indisk rätt som jag älskar. Sofie testade det och hon älskade det! Mari och Leif, kan ni förstå detta fenomen? Jag var så stolt över henne att hon testade och blev så glad när hon gillade det! Igår när vi anlände till Phuket så fick Sofie bestämma och då blev det Indisk mat till kvällsmat!

Nattlivet på Phi Phi var annorlunda mot det vi upplevt tidigare, där var mycket reaggebarer med chill musik och det mesta nattlivet låg längs stranden. Med neonfärger i ansiktetet dansade vi på stranden till skön musik flera kvällar! Näst sista kvällen träffade vi tre engelsmän som vi umgicks en del med. Sista kvällen vandrade vi allihop upp till ”view point” för att se den magiska utsikten över ön och den var ”breath taking”. Sen åt vi en sista måltid på en restaurang killarna rekommenderade och sen dansade vi oss svettiga en sista kväll på Phi Phis strand.

 

Beer pong på Banana Bar!

Fire Show på stranden


Sofie visar sina handbolls färdigheter och äger killarna i beerpong!


Och Ida hejar på!



Engelsmännen Max och Joe som vi träffade!
Sofie och Ida poserar med en kompia av Erik Jönsson
 
 
Sofie i vacker målning med en svensk kille
 
Härliga minnen har vi fått och Phi Phi är en jätte vacker ö som är värd att besöka! 
Nu är vi som sagt tillbaka i Phuket där vi trivs som fiskar i vattnet och ska spendera de närmsta 4 dagarna här innan det bär av till Bangkok igen! Ha det bra!
 

Phi Phi Islands

Kategori: Thailand

Då har vi lämnat Krabi och dess lugna miljö och istället hamnat ute på Phi Phi Islands.
Phi Phi Islands är en stor ö där motorburna fordon är förbjudna (dock såg jag en polis som körde på en moped idag, men det kan jag väl ge honom om han ska jaga tjuvar).

Vi kom hit igår efter en två timmars båtfärd och möttes av en vänlig man som slängde upp våra stora väskor på en vagn. Sedan gick vi med raska steg mot hotellet, som vi visste skulle ligga på ett berg. Efter ca en kvarts promenad från hamnen, slängde mannen upp två av våra väskor på en liten man och tog själv sedan en. Vi började traska upp för trapporna och hotellet visade sig ligga ca 50-60 meter upp på ett berg med ca 150 stora trappsteg. Halvvägs kände jag hur andan togs ifrån mig och hur värmen kom ikapp, samtidigt som tanken slog mig: hur ska jag orka springa upp och ner här varje dag? Går vi väl ner, så går vi inte upp om vi verkligen inte måste (vilket vi verkligen inte har gjort heller!)

Här är mycket varmare än vad vi har haft på våra tidigare destinationer och man svettas bara av att promenera i vanlig takt. Den absolut konstigaste och knäppaste upplevelsen var vi med om igår. När vi kom hit slängde vi av oss grejerna, drog på oss våra bikinis och pinnade ner till stranden. Vi ville såklart springa ner i havet direkt för att svalka oss och när vi kommer i vattnet så får vi chocken: vattnet är varmare än luften! Vattnet brände mot benen och paniken började stiga lite smått, då vi ville svalka oss – inte bli kokade! Här är ganska långgrunt, så vi promenerade utåt och hittade tillslut något kallare vatten.

Jag (Sofie, som för övrigt skriver detta inlägget) vaknade först efter vår regelbundna eftermiddagslur och just nu håller de andra två på att göra sig i ordning. Ikväll ska få i oss lite mat i magen, sen ska vi bege oss ner till stranden för att kolla på lite ”fire shows” som är riktigt häftiga här på Phi Phi, sen blir det säkerligen lite beachparty efter det.

Här är både jag och Mathilda fortfarande förkylda, medan Ida fortfarande har klarat sig undan. Så vi lever på ”sverige-tid” och har höstförkylningar som kanske någon av er där hemma också har åkt på.
h

hej hopp! 

sista kvällen i krabi

Kategori: Thailand

Nu sitter vi på en restaurang och äter glass som vi unnat oss efter två veckor utan sötsaker då det är vår sista kväll här i Krabi. Jag (Ida) frågade mina kompanjoner vad deras bästa upplevelse och mest minnesvärda stund här i Krabi var och då svarade Mathilda: Båtutflykten till Thailands övärld! Sofies bästa upplevelse var elefantridningen och min var nog faktiskt båtturen ut till de orörda vackra öarna. Vilka minnen!
Den värsta upplevelsen håller vi alla med om att det var när vi trodde att vi hade tappat vår bungalow nyckel, alla fick vi en mini hjärtattack och händerna började svettas! Som tur var så satt den innanför dörren! Den största besvikelsen var när jag och Mathilda hade lärt Sofie att dricka iste och en kväll beställde vi alla tre in iste och den var allt annat än god… En ljusgul tjock goja som smakade allt annat än det iste vi är vana vid, en onödig tjugolapp!
Den skönaste upplevelsen tyckte vi alla var känslan när man somnat till lite på stranden, vaknar och är helt täckt av svett och lungorna tycks inte fungera för en sekund och man bara springer rakt ner i vattnet för att kunna svalka sig. Vilken magi!
Den jobbigaste känslan hade vi delade meningar om, Sofie tyckte när klockan ringde på morgonen och hon var tvungen att gå upp. Min jobbigaste känsla har jag väl känt nästan varje dag, när maten är så god att man bara vill äta mer men man är för mätt, väldans jobbig känsla! Mathildas jobbigaste känsla är konstant, hon tror att en orm ska bita henne vart hon än går. Den kan komma ringlandes på marken men också trilla ner från tak hon sitter under, hon har det inte lätt!

Vi åker ifrån Krabi lite brunare än innan och med många minnen i vår ryggsäck! Tack för denna gången!

Emerald pool video

Kategori: Thailand

 
Här kommer en liten video från när Ida och Sofie var och badade i Emerald poolen, den "oupptäckta" källan mitt inne i djungeln! 
Enyoj!
 

Videoblogg

Kategori: Thailand

Elephant trecking

Kategori: Thailand

Hej hej allihopa!

Idag så har jag (Ida) och Sofie varit på äventyr och inte vilka äventyr som helst! Vi steg upp med tuppen för att äta stadig frukost och sen blev vi upphämtade och körda till en elefant park. Det första vi såg när vi kom fram var såklart en elefant och de turister som vi är så drar vi fram kameran för att fotografera, då stannar elefanten, sätter ena benet fram i en snygg pose och tittar på oss så snällt. Lilla elefanten var nog en modell inom sig! Vi hoppade sen upp på elefanten med hjärtat i halsgropen och svettiga händer (dom är större än vad dom såg ut på cirkusen när man var liten, haha) och sen bar det av ut i djungeln. Vi red på denna fina, söta, snälla och roliga elefant i en timme runt om i Thailands regnskog. När vi kom tillbaka fick vi mata elefanten med minibananer (dom tycks bara ha minibananer i Thailand men dom är lika smaskiga) och klappa den lite innan det bar av till nästa ställe. Vi åkte en lång timme till ett naturreservat för att få bada i den ”oupptäckta” källan Emeralda mitt i djungeln. Vi vandrade in i djungeln och efter ett tag kom vi fram till källan som såg ut som en liten pool mitt i palmskogen. Vattenet var korallblått och bottnen helt ren, det forsade vatten ner i källan från berget och små fiskar simmade runt i det varma vattnet. Helt fantastiskt att naturen har skapat det helt själv! Det kändes som att vi steg in ett vykort och vi njöt av de minnen vi fått för livet idag! När det var dags att åka hem saknade vi Mathilda och hungriga var vi så det var skönt att komma ”hem” igen. Och när vi kom hem så hade Mathilda köpt en överraskning till oss! Något som vi har saknat väldigt mycket, ÄPPELJUICE!! Här finns bara apelsin och ananasjuice så vi har saknat äppeljuice väldans mycket! Det ska vi allt smaska på ikväll :)

Nu har vi alla precis duschat och smort in oss efter att vi haft ett gympapass, lett av mig, i poolen! Rena och varma ska vi snart bege oss ut för en bit mat och imorgon unnar vi oss lite sovmorgon och en dag på stranden för sen på torsdag morgon så bär det av vidare mot Phi Phi islands!

Hejsvejs!





 
 

Lunch vid Aonang Beach

Kategori: Thailand

Efter förra inläggets bilder äntligen var färdiguppladdade begav jag mig ut på en promenad längs Aonang Beach här i Krabi, väldigt fridfull och vacker i sin enkelhet. När det så småningom blev tid att vända om hem till bungalown svängde jag inom ett litet minimart (snabbköp) och köpte en liten överraskning till mina två fina resekompanjoner tills de kommer hem igen.
Just nu sitter jag på en liten resturang och äter en enkel nudelsoppa och njuter av solen, värmen och utsikten av havet. Då jag inte tagit med mig någon kamera hit så bjuder jag på en bild på Ida och Sofie istället, vilket jag är säker på att ni uppskatta.
 
 
Bjuder öven på en liten samling av morgonens musikval - unerbar medley av OneRepublics bästa låtar.
 
Hoppas ni har det bra där hemma, nu ska jag fortsätta äta min soppa.
 

Good Life

Kategori: Thailand

Jag sitter på hotellets terass, lyssnar på OneRepublic och försöker disponera dagen. Ida och Sofie har just blivit upphämtade inför dagens äventyr. Det kommer nog vara riktigt magiskt och minnesvärt, men min ormfobi vill inte riktigt ge med sig så jag tar en sjukdag istället. Vilket ni där hemma kan njuta av då den utlovade fortsättningen på bildbomben kommer här.
Titta och njut!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BILDBOMB

Kategori: Thailand

Efter lite strul med allt vad tekniskt heter så kommer här lite bilder! Ida och Sofie ska ut och rida elefanter imorgon och då Mathilda är lite rädd av sig för djuren som finns i träden som elefanterna når upp till så stannar hon hemma och laddar upp fler bilder imorgon för nu har detta tagit oss 2 timmar.. 
Puss och kram!
 
 

Krabi del 2

Kategori: Thailand

Hej alla där hemma i Sverige! 
Här på Krabi leker livet och idag har vi varit ute på lite äventyr. Vi packade väskan och blev upphämtade och begav oss mot en båt som skulle ta oss till fyra öar som ligger ca. 30-40 minuters båtfärd ut i havet.
Först åkte vi till två öar: Chicken Island och Tup Island. Där kunde man gå från den ena ön till den andra, och det var riktigt häftigt att se hur folk ”gick på vattnet” när vi kom åkandes med vår båt mot öarna. 
Där lånade Ida och jag snorkelutrustning, medan Mathilda struntade i det – hon agerade kameraman istället. Så efter att vi lyckats få på oss utrustningen och skrattat lite åt hur roliga vi såg ut, flöt vi längs vattenytan och tittade på fiskar som simmade under oss i alla regnbågens färger. Det var riktigt häftigt men ibland tyckte jag att fiskarna kom lite väl nära. Efter lite övertalning, lyckades Ida och jag även få Mathilda att snorkla och hon tyckte också det var en häftig upplevelse 
Vi åkte sedan till Poda Island där det var dags för lite lunch: ris och kyckling är standard i Thailand! 
Det var en jättefin strand, och havet var så blått som man nästan bara ser i resekatalogerna där hemma. Vi träffade även på några apor som man kunde mata, men vi valde att hålla oss lite på avstånd då vi tidigare haft en liten traumatisk upplevelse med just en apa.. 
När vi kom till sista ön, Phranang Cave gick vi till en grotta där det fanns ett fertilitetsaltare med lingams, dvs penisgestalter. Där stod folk som bad för att ge jorden och mänskligheten ökad fertilitet.
Vi köpte en öppnad kokosnöt och drack dess innehåll samtidigt som vi njöt av solens strålar på stranden. 
Det blev en heldag ute på havet, och för hela kalaset betalade vi bara 400 baht (= ca 80 kr)! Vi är riktigt glada att vi åkte ut i Thailands övärld, och det var bland det häftigaste och finaste som vi har gjort. 
Ida och jag är hungriga (men inte Mathilda som vanligt), snart ska jag dra med mig båda två för att äta lite mat och svalka min kräftröda kropp. Jag behöver nog inte nämna att de andra två också har bränt sig, haha!
Hoppas ni njuter av höstrusket där hemma, för vi njuter av sommarvärmen här!

Krabi

Kategori: Thailand

Då hade tiden kommit för oss att lämna Phuket och åka vidare till Krabi. Vi blev hämtade tidigt av en minibuss på hotellet i lördags och hade fått höra att resan skulle ta ca 5 timmar. Efter en halvtimme börjar vi undra hur detta ska gå: bilen har ingen stötdämpning för fem öre så varje gång vi kör över något så skumpar det så mycket att de fattiga riddare vi ätit till frukost vänder sig i magen och huvudena de slår vi i taket! I Thailand så kör chaufförerna fort och ofta utan hastighetsmätare som fungerar, många farthinder har de också men inte saktar dem ner farten för det inte. Vi mådde alltså rätt dåligt under hela bilresan men som tur var tog den bara tog 4 timmar.
Väl framme i Krabi checkade vi in i vår Bungalow, en väldigt mysig liten stuga lite utanför ”city”. Sen spenderade vi resten av dagen på den underbara stranden som inte går att jämföra med Phukets, ren och vit strand och vatten är klarblått. På kvällen gick vi in till ”city” vilket inte är så stort, mest en fridfylld gata med lite restauranger, för att äta lite mat. Krabi är väldigt olikt Phuket, Krabi är rent, lugnt, inte så mycket trafik och naturen är ”breath taking”. Phuket är ganska smutsigt, alltid mycket liv och galen trafiken så det är väldigt skönt att komma ut här till paradiset och vila själen lite.
Imorgon bär det av på en utflykt till Thailands övärld, det ska bli så roligt! Nu ska jag, Mathilda och Sofie ta och njuta av att vi är mätta, trötta och varma till en film.
Hejhopp!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3918020/images/2012/pic_50726ef5ddf2b329cf00535e.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3918020/images/2012/pic_50726efaddf2b3299c00535c.jpg" class="image">

Phuket del 2

Kategori: Thailand

Livet rullar på bra här i paradiset! De senaste dagarna har varit ganska lika, några timmar på stranden efter att vi orkat asa upp oss efter sena nätter, god mat och nätterna har vi spenderat på dansgolvet. Eller dansgolv och dansgolv, det ligger en bargata här i Phuket där de flesta ställena är små pubar som spelar önskemusik vilket är super kul! Här finns många australiensiska pubar då det kryllar av australiensare här i Thailand vilket vi tycker är super skoj, accenten är ju underbart! Igår så hade vi köpt biljetter till den största klubben här i Phuket och även då levererades många skratt, träningsvärk efter allt dansadet och nya kontakter. 

Vi börjar komma in i vanor nu och vi känner att vi klarar oss rätt bra här borta. Idag har vi tvättat vår kläder efter en vecka utan mammas hjälp, vi lyckades tvätta bort alla fläckar på kläderna i vårt badkar med vårt resetvättmedel, nöjda tjejer! Matvanorna har också vuxit fram, hotell fukost på förmiddagen, en sväng till 7eleven på eftermiddagen för att inkassera en yoghurt eller toast och på kvällningen (vid 21.00) letar vi oss ut till restaurangerna. Sofie beställer alltid "vanlig" mat, inga konstigheter och inga konstiga ingridienser. Vi brukar få höra henne säga varje kväll efter att vi ätit: "Tacka gud för svensk thaimat". Mathilda däremot är nästan aldrig hungrig så hon hänger mest på när Ida och Sofie är hungriga och Mathilda beställer alltid kyckling, klassiker! Jag är lite mer våglig, jag testar alltid nya grejer och njuter fullständigt av den asiatiska maten. Förutom pappas pannkakor och mammas köttfärsås så är detta bland det bästa man kan äta! 
 
Något som är väldigt roligt är att turisterna häromkring verkar tro att vi är kändisar eller modelller av något slag, vi är ju jättar jämfört med de flesta asiater, blonda och blåa ögon, något dom verkar tycka är spännande. Det har kommit fram indier och asiater på hotellet, på stranden och på gatan ett flertal gånger och undrar om dom kan få ta kort med oss när dom själva är med och posar och ser lyckliga ut. Klart vi ställer upp på kort!

Nu ska jag snart väcka Mathilda och Sofie efter deras obligatoriska eftermiddagslur och så ska vi hoppa i duschen för att sen bege oss ut på en kvällstur.
Hoppas att allt är bra där hemma!
 
 
 
 

Phuket

Kategori: Thailand

Hej allihopa!

I lördags så var det dags för oss att fortsätta vår tripp genom Thailand och Phuket var vårt nästa stopp! Efter lite dryga flygförseningar så anlände vi lite efter midnatt i varma och vackra Phuket. Hotellet vi bor på ligger centralt, nära till den fina stranden, affärerna, maten och nattlivet.  
Igår gick vi upp i tid för att avjunta en god frukost på terassen och sedan bar det av mot stranden. Solen sken, vågorna var höga, vattnet blått och stranden vit, behöver vi nämna att vi njöt? 
Efter några timmar fick vi lite solsting och gick på jakt efter vatten, mat och flippflopp (Ida och Sofie gick runt på stranden i joggingskor vilket inte var det mest optimala). När mörkret började lägga sig så bestämde vi oss för att testa på nattlivet här i Phuket som vi hört så mycket om och jisses vad skoj vi hade! Vi letade upp Grabbarna Grus som är en skandinavisk klubb och vi uppskattade att kunna prata svenska för en stund med trevliga människor. Lite senare dök ett skönt gäng Australienare upp som var lika glada över att vara i Thailand som vi var!
 
Idag är det måndag och första oktober, när vi vaknade efter en lång sovmorgon hade molnen har lagt sig över Phuket så dagen har innehållt promenader genom Phukets innerstad och längs stranden och när magen fick säga sitt så hittade vi en grym restaurang som serverade underbar thaimat för 80 Baht vilket är under tjugolappen i svenska kronor, dit kommer vi att gå igen!