tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

LA, baby!

Kategori: the US

Hej allihopa i Svea rike!

Ja, nu har tjejerna tjus satt sina fötter i Los Angeles och det stora "Obama-landet". Detta är vår sista månad och även sista anhalt på vår 8 månaders långa resa runt jorden tillsammans, och vi kunde inte känna oss mer nöjda med våra äventyr som vi hittills har upplevt.

Efter en 10 timmars lång flygresa från Fiji till Los Angeles i ett gigantiskt flygplan, landade vi trötta men samtidigt väldigt exalterade över att vi äntligen befann oss i USA och få uppleva "the american dream".

LAX, som flygplatsen heter i LA, är väldigt stor och är konstant trafikerad med gigantiska flygplan som är fyllda med människor. Därför blir det långa köer och en del väntetid speciellt då man måste lämna fingeravtryck, bli fotograferad och svara på frågor om sin vistelse i landet.
Så efter en del väntande fick vi tag i våra väskor och snirklade oss ut till utgången. Väl där satte vi oss och kopplade upp oss på internet, då vi i princip varit isolerade från omvärldens nyheter under våra två veckor på Fiji (och vi anade våra föräldrar var lite oroliga för oss...!).

Efter att vi berättat för våra föräldrar att allting var okej, tog vi en taxi ut till Marianne och Santa Monica.
Santa Monica är, för er som inte vet, en liten "ort" i LA som ligger nära havet, och har en väldigt avslappnad atmosfär samt är känd för sin pir.

Marianne bor i ett lugnt och skönt område med sin söta lilla hund Maxi, och vi bor i en liten lägenhet som hon har ovanför sitt garage. Här lever vi lyx, då vi sover i sköna sängar, har vårt eget lilla kök och toalett samt soffa och tv - vilket vi inte är vana vid efter några månaders boende på hostel.
Vi trivs superbra och klagar verkligen inte, utan är väldigt tacksamma att vi fick nys om detta boendet!

Våra första dagar här i LA har gått fort, och vi har varit lite "turistiga" av oss.
Vår första dag utforskade vi centrum av Santa Monica och genast blev vi väldigt shoppingsugna, då här finns massvis med bra affärer och trevliga människor!

Hoppas att allt är fortsatt bra där hemma och att solen fortsätter att skina på er!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: