tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

Rekord varmt, dans och vardag

Kategori: Sydney

Hej allihopa!
Just nu sitter jag, Ida, och Mathilda på biblioteket och tar det lugnt. Allt rullar på här borta med jobb och annat kul. Igår så drog jag och Sofie ut och dansade hela natten lång med mina jobbar kompisar från Luna Park, vi hade så himla roligt! Jag har verkligen hittat fina vänner på jobbet som jag kommer att sakna.

I fredags så upplevde vi en dag vi sent kommer att glömma, värmen slog rekord här i Sydney. Det var den varmaste dagen i Sydney på 17 år då termometern visade 45,8 grader!! Det var helt galet varmt och man visste knappt varmt man skulle ta vägen. Själv gick jag till biblioteket då här alltid är svalt och skönt.

Vi har hört att många frågar om bränderna här i Australien och det är inget som påverkar oss. Vi ser och hör mycket på nyheterna men vi har inga bränder i Sydney så ni kan andas ut där hemma :)

Nu har vi ca 3 veckor kvar här i Sydney och om 3 dagar så har vi gjort halva vår resa, 4 månader sedan vi lämnade allt det trygga i Svealand. Jisses vad tiden går, den bara springer förbi! Vi alla trivs jätte bra här borta i Sydney och vi helt och hållet kära i staden och atmosfären. Men snart blir det att åter igen lämna vardagen, jobb och boende och leva i väskan igen och det är med blandade känslor vi gör det. Det ska bli kul att resa igen och uppleva nya saker men vi trivs som sagt så himla bra här och har en stabil vardag. Men vi har fortfarande 3 härliga veckor kvar med vår älskade stad!

Puss och kram skumbanan!

Luna Park, Nyar och 42 grader

Kategori: Sydney

Hej allihopa runt om i varlden!
 
Det var ett tag sedan jag, Ida, skrev lite har pa bloggen men har kommer nu ett inlagg. Jag har haft det fullt upp med att arbeta pa Luna Park, vilket ar super kul! Jag jobbar ofta och langa dagar men jag trivs som sagt. Har ar hemsidan for er som vill titta lite och se vart jag jobbar: http://www.lunaparksydney.com/
Jag jobbar pa de olika karusellerna, ser till sa att alla sitter ordentligt, hjalper dom pa och av, aker med sma barn som inte har en vuxen att aka med och forsoker att ge alla en rolig upplevelse pa Luna Park. Om ni gar in pa hemsidan och klickar pa "Rides" sa ser ni vilka olika karuseller jag jobbar pa. Jag har traffat massa harliga manniskor pa jobbet som jag umgas med och da vi far aka hur mycket karuseller vi vill och nar vi vill sa brukar vi aka lite ibland efter jobbet, vi har sa himla roligt tillsammans! Att jobba pa Luna Park ar jatte skoj, jag far traffa massa manniskor och framfor allt barn (jag saknar dock barnen pa soderpark) som jag far prata med och forgylla deras dag. Sa nu vet ni lite mer om min vardag :)
 
Ni har ju fatt veta lite om Sofies nyar men jag tankte beratta lite om min och Mathildas. Som ni vet sa at vi en god tre ratters middag tillsammans innan Sofie akte ivag pa egna aventyr, vi summerade aret som gatt och pratade om de forvantningarna och forhoppningar vi har pa 2013. Efter middagen gick jag och Mathilda ut i stan for att hitta en bra plats att se de fantastiska fyrverkerierna. Vi gick genom hela staden och jisses vad mycket folk det cirkulerade, helt galet! Vi hittade till slut en magisk plats precis under Harbour Bridge dar fyrverkerierna skjuts ifran. Vi var dar vid 9 tiden och de tre timmarna fram till tolvslaget sa pratade vid med folk och hade sa himla roligt, stamningen var den basta! Vid 12 slaget sa skot dom raketer som ar ur denna varld! Dom var sa haftiga att jag fick tarar i ogonen. Jag och mathilda pussade och kramade om varandra och njot till fullo av stunden. Det var en av de basta stunderna i mitt liv. Jag rekommenderar verkligen att aka till Sydney over nyar for att vara med och fira in ett nytt ar i den mest fantastiska staden. Ga in pa denna lanken for att se fyrverkerierna for detta aret: http://www.youtube.com/watch?v=VFre5TFrHqc
Vid 1:12 i videon sa filmar dom fran dar vi stod, sa haftigt! Det var den basta nyarskvallen i mitt liv. Vilken bra start pa 2013.
 
Annars sa hander det inte sa mycket, vi alla jobbar, ater och sover for det mesta. Saklart sa gar vi ut och dansar nagon gang i veckan och vi har alltid lika kul. Men igar var en speciell dag, har var 42grader i Sydney. Det var det varmaste jag varit med om och det var helt olidligt! Vi akte till Bondi och lag i havet hela dagen som resten av Sydney ocksa gjorde.
 
Vi har ca en manad kvar i Sydney nu som kommer att besta av jobb, sen beger vi oss ut pa nya aventyr. Vi har nu gjort 1/3 av resan och tiden bara springer forbi! Vi har sa himla roligt och trivs sa himla bra har borta. Saklart saknar vi er dar hemma! Jag hoppas att allt ar bra med er och det ar sa kul att fa kommentarer fran er sa forsatt med det :) Jag ska forsoka att vara battre pa att uppdatera er!
STOR kram till er alla!

happy 2013!

Kategori: Sydney

Hej alla där hemma i Sverige! Hoppas att ni alla har det bra i januari-rusket och att det inte är allt för mycket slask.

Här i Sydney är det varmt som aldrig förr: solen steker varmt och vi tackar gudarna för vindpustarna vi får lite då och då.
Vi ber om ursäkt för våra dåliga uppdateringar, men för att skylla lite på något så har vi helt enkelt inte haft tid att uppdatera. Ida fortsätter sitt jobb på Luna Park (hon ska uppdatera er snart om vad hon hittar på där, har hon lovat!), Mathilda jobbar lite skift på Paddingtons bowling club och jag (Sofie) har fått jobb på ett café som ligger vid Sydneys universitet. Eftersom det är jag som har hand om blogginlägget i skrivande stund, så får jag berätta lite om vad jag gör där. Det är ett väldigt litet café, och det är mest take away som gäller: kaffe, crêpes och mackor. Jag tar hand om beställningar och gör crêpes (ni vet såna "pannkakor" som smetas ut med en träpinne på en rund platta som man ser väldigt ofta utomlands). Det är väldigt kul och alla är så himla trevliga som jobbar där!

Och nyår har vi helt glömt bort att uppdatera er om, slog det mig nu.
Vi började vårt nyårsfirande med trerätters middag: räkor och dippa till förrätt (typiskt australiensiskt), köttfärspaj till huvudrätt och tillsist en chokladkaka till efterrätt. Till maten skålade vi med lite mousserande vin (för att slippa goon för en gångs skull!) och vi pratade även om vad vi "risade och rosade" under 2012:s gångna år, samt vad vi hade för förväntningar av 2013.

Vid halv 7 var jag tvungen att bege mig mot Bondi Beach, då jag skulle jobba på en nyårsfestival som anordnas där varje år som heter "Shore thing". Jag jobbade i baren och blandade drinkar/groggar natten lång. Dock hade jag tur och fick min rast 5 minuter innan 12-slaget, och då sprang vi som hade rast ner till publikhavet och räknade ner tillsammans. Sedan smälldes det raketer så att det sjöng om det, och det blev kramar och nyårsgratulationer åt höger och vänster. Jag saknade givetvis att inte få krama om mina fina vänner vid 12-slaget och önska gott nytt år, men jag hade "the time of my life" ändå.

Så trots jobb på nyår 2012/2013, så hade jag mitt bästa nyår hittills. Jag ångrar mig inte en sekund att jag valde att jobba, och jag njöt varje minut.
Ida och Mathilda var vid Harbor bridge och tittade på de maffiga fyrverkerierna. Detta får de dock uppdatera er om själva, så att ni får deras nyår från deras perspektiv!

Och vi hoppas att ni alla där hemma hade en lika fantastisk nyår som vi fick, och att 2013 har fått en bra början :)

Puss & kram!