tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

Floating market

Kategori: Thailand

Hej!

I torsdags besökte vi floating market, vilket ligger ca 1 timme utanför Bangkok. Den flytande marknaden som vi besökte är Thailands äldsta och världens största. Vi besökte bara en liten del av själva marknaden men det fanns saker att titta på så det räckte och blev över! Den kan liknas med våra svenska marknader, fast på vatten och thailändska prylar i stil med Buddah miniatyrer, armband, frukter och kryddor. En mindre trevlig upplevelse på marknaden var ju att folk stod och kelade med stora, minst 2 meter långa, ormar. Fy vad äckligt tyckte Mathilda som har stor ormfobi!
Efter vi besökt floating market fick vi även följa med till en elefantridningsgrunka, där man hade möjlighet att mata och rida elefanterna - men vi sparar det till lite senare av vår Thailands vistelse.
Vi fick även följa med till en möbelaffär och "juvelerare". De visade hur juveler togs fram och vägen fram tills de slutligen var färdig smycken - det var lite mindre intressant men nu är vi den kunskapen rikare!

Bangkok har levererat nyttiga och lärorika upplevelser och vi säger "we´ll be back"!


Nästa Phuket!

Bangkok

Kategori: Thailand

Nu har vi anlänt i Bangkok och vi trivs!

Väl utkomna från flygplatsen satte vi oss i en gul taxi och bad om att bli skjutsade till city för att finna boende. Som tur var tyckte taxichauffören inte att det var en så bra idé utan körde oss istället till en resebyrå som hjälpte oss boka boende inte bara för vår vistelse i Bangkok utan även den resterande tiden i Thailand! Riktigt lyckat!

Så vår kommande rutt ser nu ut enligt följande; Bangkok – Phuket – Krabi – Phi Phi Islands och avslutningsvis Bangkok igen innan vi beger oss vidare till Sydney.

Efter resebyrån åkte vi till hotellet, checkade in och gjorde oss hemmastadda. Vi svirade om och begav oss ut på Bangkoks mörka gator i hopp om god mat! Vi kände dock efter en lite bit att vi var nöjda med kvällens utforskning och stannade på första bästa restaurang. Efter en god bit mat somnade vi skönt i våra sängar.

Idag började vi dagen med att äta en stor frukostbuffé som serveras här på hotellet. När vi var mätta och belåtna begav vi oss upp till 5:e våningen för lite bad i hotellets swimmingpool och efter en välbehövlig dusch begav vi oss ut i Bangkok för att utforska lite. Vi blev rekommenderade att besöka MBK (ett STORT shoppingcentra) och efter många om och men hittade vi dit, verkligen sevärt men inget för oss. Vi besökte även Pratunam Market (ett något mindre shoppingcentra) och där fyndade vi vars en

klänning för cirka 60 svenska riksdaler. Efter lite mer sightseeing blev det en tuk-tuk-färd (taximoped – ett typisk thailändsk färdsätt) hem till hotellet.

Det visar sig dock lite närmre marken att Bangkok, trots att det är en huvudstad och dess många fina byggnader, är ganska fattigt här är väldigt mycket getto och folk som bor under väldigt dåliga förhållanden, längs med järnvägar, under broar osv. Vilket inte är något man ser speciellet ofta hemma i Sverige och får en att inse att vi bör vara tacksamma för vår hemsituation!

Nu har vi precis landat i sängarna efter en god bit mat och vi ser fram emot morgondagens utflykt då vi ska besöka floating market och ett stort tempel.

Näst gång vi hörs befinner vi oss antagligen i Phuket, ha det fint!

 

Lämnar svealand

Kategori:

I skrivande stund sitter vi på Arlanda, glada över att vi hittat eluttag, mätta på hamburgare och helt inne i att göra de sista avskeden via sms och facebook! Nu är det dags att hoppa på flyget mot London där vi får vänta några timmar och sen väntar vår långa resa mot Asien och Thailand. Nästa gång vi skriver är vi på andra sidan jordklotet! Hejsvejs!

Travel the world

Kategori:

Om 4 dagar vid denna tiden så sitter tjejerna tjus på ett flygplan ut i världen. Att vi ska göra denna stora resan känns helt overkligt, nervpirrande och helt galet, men jisses vad skoj det ska bli!
 
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori:

Mitt första inlägg.