tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

Brisbane och Australia Zoo

Kategori: Östkusten

Hej familj, släkt och vänner!
Jag tänkte att jag skulle berätta lite om vad vi gjorde för roligheter i Brisbane när vi var där! Tyvärr hade vi bara en hel dag där vi kunde göra något, och vi hade gärna velat ha fler. Men pga av översvämningar, inställda bussar och ett tight schema så fick vi nöja oss med den heldagen som vi fick.

Efter vi ankommit till Brisbane och fått checka in på vårt hostel, gick vi en runda i stan. Brisbane är en väldigt mysig stad med en liten shoppinggata och små café, och jag (sofie) hade väldigt svårt att förstå varför så många hade sagt till oss att Brisbane inte är någon stad värd att stanna mer än en natt.

På kvällen gick vi en runda för att se staden ur kvällens perspektiv, och vi gick till en lagun som man byggt mitt i staden. Det var häftigt att gå bland byggnader och sen helt plötsligt hamna bland palmer, sand och vatten. Vi gick i och doppade fötterna en stund och beundrade stadens härliga atmosfär och byggnader innan det var dags att bege sig mot hostlet igen för några timmars ordentlig sömn innan vår fullspäckade dag vi hade framför oss.

Så den enda heldagen vi fick, spenderade vi på Australia Zoo. Det blev en tidigt uppstigning, och efter 1,5 timmes bussresa var vi framme och redo för att se vad för slags spännande djur vi skulle få se.
Det första vi möttes av var en kvinna som kom fram med en stor ödla, och som hon givetvis tyckte vi skulle klappa.. Både Ida och jag gick tillbaka några steg, så skötaren fick vackert förklara vad som fanns att göra under dagen på avstånd..

Så under dagen tittade vi på ödlor, ormar, krokodiler, fåglar, zebror, giraffer, noshörningar, dingos, kameler, tigrar och många andra djur. Vi fick även mata elefanter, men efter vårt elefantäventyr i Thailand så tyckte inte vi att det var så intressant som de andra besökarna.

Det som både Ida och jag var stormförtjusta över, var att man fick gå in i på ett stort inhägnat område där kängurur hoppade fritt bland besökarna. Först var vi lite smått rädda att gå in där och höll lite avstånd till djuren, men efter en stund vågade vi oss betydligt närmare och klappade en hel del av dem, och matade även några. Pälsen var som att klappa ett gosedjur, och de var så mysiga att gå runt bland. Allra helst hade vi nog velat packa ner varsin i våra väskor och ta med hem, men pga både vikt och plats i väskorna så kom vi fram till att det nog inte funkade..

Vi tyckte även att koalorna var en höjdpunkt, då vi fick klappa dem också. Det var inte lika mycket "action" med koalorna som det var med kängururna, utan koalorna satt mest och sov. Visste ni förresten att koalor sover upp emot 18 timmar per dag?

Vi var också på en krokodilshow där skötarna visade hur snabba och stora krokodilerna är. Det var även en fågelshow där vi fick se lite fina och färgglada fåglar som flög runt och gjorde lite konster.

Så efter att ha spenderat 9 timmar vandrandes bland djur, så var vi helt slut när vi kom tillbaka till hostlet. Det blev en tidigt kväll och även en tidig uppstigning då bussen mot Rainbow Beach och Fraser Island gick kl 07.00 på morgonen.

Även Brisbane har varit en stad att lägga på minnet, och även vår härliga dag på Australia Zoo.

Kommentarer

  • Jan B säger:

    Ännu mer härliga upplevelser som ni får vara med om.

    2013-03-10 | 10:37:15

Kommentera inlägget här: