tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

Bye bye Surfers - hello Brisbane

Kategori: Östkusten

Hej alla där ute i världen!
För ungefär en timme sedan så anlände tjejerna tjus i Brisbane! Efter översvämningar längs östkusten så ställdes vår buss in igår från Surfers Paradise till Brisbane så vi fick vänta tills idag att åka men det gjorde inte oss något för vi trivdes väldigt bra i Surfers. Sista kvällen i Surfers så hängde vi med hostelet ut på "pub crawl" vilket innebar att vi besökte 3 olika uteställen. Gratis drinkar och dans in på småtimmarna avslutade vår vistelse i Surfers på bästa sätt.

Än så länge så har vi inte hunnit upptäcka så mycket av Brisbane men vi har hört något spännande om staden, man kan hyra cyklar gratis! Konstigt nog så har jag och Sofie längtat efter att cykla nu i 3 månader så gissa om vi ska cykla här! Känslan att bara sitta på en cykel och rulla ner för en nedförsbacke med vinden i håret gör att vi får leenden på läpparna. Det låter säkert jätte konstigt att vi längtar efter att cykla men efter att inte ha cyklat på 5 månader så gör vi verkligen det!

Imorgon så har vi bokat en heldag på Australia Zoo, Australiens mest kända zoo och även den kända krokodil jägarn Steve Irwin's hem. Vi är riktigt peppade! Det återstå att se om vi vågar klappa en orm eller kanske en krokodil.

Nu när vi är on the road igen så lever vi riktigt backpacker liv. Vi äter två mål om dagen, frukosten består alltid av en tallrik havregrynsgröt och ett glas vatten. Kvällsmaten varierar lite beroende på vad som är på extra pris i affären. I några dagar nu så har vi suktat efter korv med bröd vilket vi båda tycker är konstig då Sofie äter korv en gång i veckan där hemma och har klagat på det ett antal gånger och jag gillar inte korv så jätte mycket. Men vi följde våra magars kurr och köpte korv. Korven i Australien är mycket godare än Sveriges. Dom är "köttigare" (innehåller 95% kött) än Scans grillkorvar där hemma och har goda örter i sig. Men på korvarna här har som majonäs (på tub), en ny favorit! Trots goda korvar så saknar vi våra mammors (och ibland pappors) goda mat. Ibland så ligger vi i våra sängar och drömmer oss bort vad vi ska äta när vi kommer hem, vi har faktiskt gjort en lista. Mamma Marie och mamma Mari, kan vi få ha en önskevecka med mat när vi kommer hem? :)

Förresten, det har varit lite tomt med kommenterar, ni har väl inte slickat på en stolpe och fastnat där ute i kylan?

Nu ska vi gå och checka in på vårt hostel och se hur det ser ut, spännande! Ha det bra där hemma och kul att ni fått lite vår, såg att ni hade haft 8grader en eftermiddag, tjoho! Kram till er alla!

Kommentarer

  • Mari säger:

    Ser med glädje fram emot en lista :)). Bara det inte blir korv varje dag ;). Puss och kram

    2013-02-28 | 16:30:09
  • thomas säger:

    Hej Ida och ni andra. Ni verkar ha det fortsatt bra. Nej vi har inte fastnat men det har varit kallt. Dock så skiner solen härligt idag så vi hoppas att våren är på väg. Det ska bli skönt. Sköt om dig/er. Alla på fritids hälsar

    2013-03-01 | 10:00:37
  • Jan B säger:

    Kom precis in från stolpen :-)
    Ibland är pappornas mat god ?? Hur som helst, kul att läsa vad ni hittar på. Ha det bra och sköt om er!

    2013-03-02 | 11:36:31
  • Marie B säger:

    Absolut blir det din favoritmat när du kommer hem, vad sägs om pannkakor första dagen. puss

    2013-03-02 | 18:10:55

Kommentera inlägget här: