tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

Sista dagarna i Bangkok och början i Sydney

Kategori: Thailand

Sista delen Thaithai

 

Våra sista dagar i Thailand spenderades i Bangkok där det blev lite shoppingshopping för hela slanten. Några riktiga fynd införskaffades till mer än överkomliga priser och vi avnjöt vad staden hade att erbjuda, så som nattmarknad, himmelsk hotellfrukost och ”gatumat”. Bangkok var väldigt roligt att upptäcka men några dagar i Thailandshuvudstad räckte för oss!

Efter en 9 timmar lång flygresa så anlände vi till Australien och Sydney. Ni anar inte hur glada och exalterade vi var! Vi blev upphämtade på flygplatsen tillsammans med ca 20 andra svenskar och åkte sedan till vår hostell. Väl inne på hostllet så fick vi reda på att vi bodde i olika rum, Sofie och Mathilda bodde nära varandra men jag bodde på en annan våning så vi bestämde oss snabbt för att Mathilda skulle få mig som sängkamrat! När vi sovit några timmar för att komma ikapp de timmar vi förlorat pga jetlag, tagit en dusch och fått en bit mat i magen så mötte vi upp Tim, en kompis till mig som numera också bor i Sydney, för en liten stadsrundtur. Vi gick ner till Darling Harbour vilket är den kända hamnen med Opera huset och Harbour Bridge. Det var underbart vacker då det var kväll och allt var upplyst!

Efter att vi på lördagskvällen gjort stan med Tim, hans svenska och 3 tyska kompisar så vaknade vi upp en aning sletna då Sydney levererade ett grymt nattliv men som tur var kom Mathildas kusin Anna och hennes fästman Antoine, som bor här i Sydney, och hämtade upp oss för en picknick! Vi åkte till något som heter Camp Cove Beach, ett underbart ställe med utsikt över havet och Sydneys skyline. Där satt vi och njöt i solen med pastasallad och ett glas vin i handen, underbar dag!

Nu har vi checkat ut ur vårt hostell och bor för tillfället hos Anna och Antoine i deras lägenhet i Rose Bay, 30 min utanför centrum, ett väldigt fint område! Just nu sitter vi för fulla muggar och letar boende överallt på internet, vi mailar folk hit och dit och försöker få till något centralt men med överkomligt pris. Det är faktiskt väldigt roligt att leta boende men det en djungel med boenden!

Vi trivs väldigt bra i Sydney, staden är underbart vacker, människorna glada och hjälpsamma och atmosfären är precis som den ska va! Just nu är det vår här i Sydney, friska varma vindar, solen skiner och blommorna blommar, vilket är helt underbart. Vi ska nog få några underbara månader här!

 

 Sofie och Ida checkar in utbudet på Bangkoks gator

Sista måltiden i Bangkok

Vi köpte pannkakor för ca 4 svenska kronor och dom var helt magiska!

I väntan på pannkakorna

 

Färdig! 

Kommentarer

  • Marie B säger:

    Idas favoritmat PANNKAKOR

    2012-10-31 | 14:18:48

Kommentera inlägget här: