tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

Elephant trecking

Kategori: Thailand

Hej hej allihopa!

Idag så har jag (Ida) och Sofie varit på äventyr och inte vilka äventyr som helst! Vi steg upp med tuppen för att äta stadig frukost och sen blev vi upphämtade och körda till en elefant park. Det första vi såg när vi kom fram var såklart en elefant och de turister som vi är så drar vi fram kameran för att fotografera, då stannar elefanten, sätter ena benet fram i en snygg pose och tittar på oss så snällt. Lilla elefanten var nog en modell inom sig! Vi hoppade sen upp på elefanten med hjärtat i halsgropen och svettiga händer (dom är större än vad dom såg ut på cirkusen när man var liten, haha) och sen bar det av ut i djungeln. Vi red på denna fina, söta, snälla och roliga elefant i en timme runt om i Thailands regnskog. När vi kom tillbaka fick vi mata elefanten med minibananer (dom tycks bara ha minibananer i Thailand men dom är lika smaskiga) och klappa den lite innan det bar av till nästa ställe. Vi åkte en lång timme till ett naturreservat för att få bada i den ”oupptäckta” källan Emeralda mitt i djungeln. Vi vandrade in i djungeln och efter ett tag kom vi fram till källan som såg ut som en liten pool mitt i palmskogen. Vattenet var korallblått och bottnen helt ren, det forsade vatten ner i källan från berget och små fiskar simmade runt i det varma vattnet. Helt fantastiskt att naturen har skapat det helt själv! Det kändes som att vi steg in ett vykort och vi njöt av de minnen vi fått för livet idag! När det var dags att åka hem saknade vi Mathilda och hungriga var vi så det var skönt att komma ”hem” igen. Och när vi kom hem så hade Mathilda köpt en överraskning till oss! Något som vi har saknat väldigt mycket, ÄPPELJUICE!! Här finns bara apelsin och ananasjuice så vi har saknat äppeljuice väldans mycket! Det ska vi allt smaska på ikväll :)

Nu har vi alla precis duschat och smort in oss efter att vi haft ett gympapass, lett av mig, i poolen! Rena och varma ska vi snart bege oss ut för en bit mat och imorgon unnar vi oss lite sovmorgon och en dag på stranden för sen på torsdag morgon så bär det av vidare mot Phi Phi islands!

Hejsvejs!





 
 

Kommentarer

  • Rebecca säger:

    Mååste bara kommentera dehär med kokosmötterna!! Köp inte dessa utan var ni än går i Thailand så finns de kokosträd. Plocka själva och be en thailändare öppna upp, mycket godare med egenplockat och definitivt billigare :) så gjorde vi!

    Lycka till :) <3

    Svar: Haha okej, det ska vi testa på då, definitivt.Tack så mycket Rebecca - så roligt att du vill följa oss! :D
    tjejernatjusworldtour.blogg.se

    2012-10-09 | 17:29:04
  • Mona P säger:

    Vilka härliga äventyr och detta är bara början på resan.
    Kramar Mona

    2012-10-09 | 18:24:03
  • Jan B säger:

    Massor av härliga upplevelser. Häftigt!

    2012-10-09 | 22:17:06
    Bloggadress: http://tjejernatjusworldtour.blogg.se/
  • Ellinor säger:

    Åh jag ångrar att jag inte provade rida elefant!! Ni verkar ha det helt underbart, saknar er finisar :) <3

    2012-10-21 | 16:01:58

Kommentera inlägget här: