tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

Sydney

Kategori: Sydney

Hej alla där hemma i höstmörkret! 
 
Nu har vi befunnit oss i Sydney i lite mer än en vecka och vi trivs superbra. Trots att vi mest sitter och försöker leta lägenheter och sharing houses just för tillfället, så har vi hunnit med att uppleva lite av vad Sydney har att erbjuda.
 
I onsdags var Antoines bror, Nick, på besök från Canberra, och det bjöds på barbecue: grillade grönsaker, kött, potatismos och avokadosås. Till förrätt hade vi även prawns, eller tigerräkor som vi kallar det i Sverige, som vi doppade i en god sås. 
Under onsdagen gick vi och handlade för att göra efterrätten till kvällen. Vi ville göra något svenskt, och valde därför att göra kärleksmums och smulpaj med äppel och kanel. Även Nick hade gjort en paj, äppel- och blåbärspaj, till efterrätt och det blev därför lite "pajtävling": Australien vs. Sverige. Dock smakade båda pajerna jättegott och resultatet blev oavgjort. 
 
Nick gör sin första potatismos.
 
 
 
Nick, Antoine och Anna.
 
'
 
 
 
Kärleksmums, eller som vi presenterade dem i Australien: "loveyums".
 
Kärleksmums, australiensisk äppelpaj och längst fram svensk äppelpaj.
 
Bröderna tyckte att vår "pinne" till kameran var en rolig uppfinning.
 
Hela gänget!
 
 
I torsdags besökte vi något som heter Sculptures by the Sea. Vi tog oss ut till Bondi Beach och gick längs havet, ca 2 km, till Tamarama Beach. Längs promenaden fanns det olika skulpturer och häftiga projekt som man kunde gå och titta på. Jag, Sofie, som inte är så mycket för konst och liknande tyckte faktiskt att det var kul och intressant. Trots att solen inte riktigt ville titta fram och det var lite blåsigt, var där mycket folk som gick och strosade. 
 
Bondi Beach
 
Tjejerna tjus vid Bondi Beach.
 
En av skulpturerna längs vägen.
 
Ytterligare en skulptur längs vår väg.
 
The view.
 
Anna och Antoine har en liten katt som heter Sebby, som Mathilda och Ida har gått och förälskat sig i. Ida, som saknar sin kise Sixten hemma i Sverige, springer efter Sebby som en svans och kramar henne. 
Lilla söta Sebby!
 
Igår, fredag, satt vi i skolbänken igen och gjorde vårt RSA (=Responsible Service of Alcohol) och vi får numera jobba på nattklubbar, barer, restauranger och liknande som serverar alkohol. Alla tre tyckte att det var väldigt intressant, trots att vi fått höra från flera håll att det skulle vara tråkigt. Vi klarade provet, som man för övrigt var tvungen att ha 100% rätt på, och firade med en glass i Hyde Park efteråt. På kvällen hade vi myskväll; åt upp pajresterna, poppade popcorn och vår nya favorit tim tams samtidigt som vi tittade på film.
 
Idag åt vi en supergod bagle-frukost som blev en bra start på dagen. Vi fortsätter att leta lägenheter för fullt och ikväll ska vi till ett uteställe som heter Chinese Laundry. Vi håller tummarna för att det blir riktigt roligt! 
Idag ska vi även få lite svensk feeling och äta potatis, köttbullar, brunsås och lingon. Underbart! 
 
Här får ni lite fler fina bilder som vi tagit under våra promenader i Sydney.
Sydney by night
 
Harbour Bridge by night
 
Operahuset by night
 
 
Ha det fortsatt bra där hemma, för vi lever bästa livet!
 

Kommentarer

  • Jan B säger:

    Ser ut som att ni har det helt underbart.
    Passa på o njut!

    2012-11-05 | 19:59:20
    Bloggadress: http://tjejernatjusworldtour.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Hej Ida ! hur har du det?vi har i alla fall det kallt och mycket snö här i vinslöv! var det coolt att vara i det där vattenmuseumet och kolla på fiskarna? va maten god som du visade på bilderna? det verkar vara varmt och skönt där i australien. I morgon har vi skolavslutning här i vinslöv. Alla här på Skutan önskar dig en riktigt god jul och gott nytt år!! Emma

    Svar: Hej Emma! Ser du nar jag svarar dig? :) Vi har det jatte bra har borta! Vad kul med sno, aker ni mycket pulka? Det var super cool att va i vattenmuseumet, fiskarna var sa fina! Igar sa var har 42 grader varmt, lite val varmt tycker jag. jag badade hela dagen. Har du ett skont jullov? Tack sa mycket! Har ni fatt mitt kort? Jag onskar er ett gott nytt ar! Kram!
    tjejernatjusworldtour.blogg.se

    2012-12-20 | 14:01:54

Kommentera inlägget här: