tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

Nytt hem, kaviar och Bondi

Kategori: Sydney

Hej alla där ute!
 
Sist vi skrev så bodde vi hemma hos Anna och Antoine men det har det blivit ändring på. I onsdags så flyttade vi till vårt nya hem och vi bor numera i ett share-house, ett hus som vi delar med andra. Det är vi tre i ett stort rum som är möblerat med en dubbelsäng, en enkelsäng, soffa, skrivbord, byrå och en stor garderob med speglar som är helt gudomlig! Efter att ha levt i sin väska i en och en halv månad så är det så himla skönt att kunna hänga upp sin kläder och sätta fram sina saker, vilken frihetskänsla! Vårt rum har också en balkong som vi tycker är super mysig. Vi njuter när vi sitter på balkongen med ett glas vin i handen, traggar och bara insuper känslan av att vi är i Sydney. Huset ligger i ”Kings cross” som ligger mitt i Sydney, Kings Cross är känd för sin gigantiska Coca-Cola skylt i neon lampor. Då Kings Kross är mittpunkten i Sydney så är här mycket festliv och mycket backpackers vilket vi tycker är jätteroligt! Vi delar huset med killen som äger huset och hans flickvän, Winston, en riktigt skön kille som vi brukar stå och laga mat med och två andra tjejer som vi aldrig ser till.
 
I torsdags åkte vi på äventyr till IKEA då hemlängtan börjar krypa sig fram när det börjar närmar sig juletider. Vi provade sängar, luktade på doftljus, kramade gosedjur och kände oss nästan som hemma. Höjdpunkten på äventyret var köttbullarna med brunsås och lingonsylt och såklart äppelkakan, kan det bli bättre? Med oss hem fick vi en knippe svenska mått (dom använder konstiga mått här borta som vi inte förstår), doftljus, förvaringslådor, billigt choklad och det bästa av allt, kaviar! Vilket kap! Riktigt härlig dag som gjorde att vi fick en Sverige dos som vi kan leva på ett tag.
 
I fredags så svirade om till partyblåsorna, drog på dansskorna och tog oss ute i vimlet! Vi mötte upp Nick som är Antoines bror och hängde lite med honom och hans kompisar innan vi drog vidare till utestället ” Scary Canary” där vi dansade oss svettiga till grym musik! En riktigt rolig utekväll hade vi och den avslutades på bästa sätt med en äggamacka med kaviar.
 
I lördags så följde vi med Anna och Antoine till deras kompis födelsedagsfest. Festen hölls uppe på ett tak så utsikten var helt magisk då man kunde se ut över hela Sydney. Men då festen var på ett tak och det blåste mycket så stannade vi inte så länge då vi frös och hade lite huvudvärk sedan fredagens bravader. Efter några timmars trevligt umgänge så vi åkte hem och la oss i soffan och njöt av vårt IKEA choklad.
 
I söndags så sken solen och utvilade som vi var så vi tog på oss badkläderna och åkte till Bondi beach. Bondi är den mest kända stranden här i Sydney, det kryllar av människor och surfare där när solen tittar fram. På Bondi är det mycket vågor och som sagt mycket surfare så där finns alltså livräddare vilket inte är helt fel att ligga och snegla på. Det är så härligt att bo mitt i smeten, ha allt liv runt sig och sen bara kunna ta bussen eller tunnelbanan på en kvart och sen är man vid havet! 
 
I måndags började allvaret med jobbsökandet. Vi åkte till Work and Travels kontor för att jobba lite på våra cv och sen bar det av ut bland caféer och dylikt. Vi har delat ut cv:n lite här och var och sökt lite jobb på internet dessa dagarna så nu håller vi tummarna medans vi fortsätter vårt jobbletande.
 
Hoppas att allt är bra med er där hemma! Allt är jättebra med oss, vi lever verkligen ett jättebra liv här borta. Och om jag (Ida) hörde rätt så håller Mathilda på att göra pannkakor just nu, wiho!
 
 
Sofie och Ida spelar lite korspel
 
Ida visar rummet, här ser ni våra sängar
 
Den stora sängen
 
Soffan
 
Sköna stolen
Skrivbordet
 
Mina bästa!
 
På Scary Canary med ett gäng sköna killar
Vår fina tv och mathildas fot
 
Ida är glad i hallen
 
Vår ingång till huset
 
Mathilda och Ida poserar framför Coca-Cola skylten
Här har ni den berömda skylten
Sockersuget vann en kväll så vi bakade en chokladkaka
Vårt fina kök
 
Fina Bondi Beach
Vår fina balkongdörr
 
Vår fina dörr!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Iréne F säger:

    Kul att få se hur ni har det. Märks att ni funnit er väl tillrätta "down under" :-) Kram

    2012-11-14 | 07:26:58
  • Marie B säger:

    Riktigt kul o se hur ni har det. Dörren och coca cola skylten påminner om England. Stor KRAM

    2012-11-15 | 10:40:23
  • Jan B säger:

    Måste vara skönt för med "eget" boende. Ha det bra!

    2012-11-15 | 21:29:14
  • Skutan säger:

    Hej Ida. Hoppas du har det bra. Vi kollar på dig på er blogg. Hoppas du har en bra resa.Du verkar ha det varmt och skönt. Här är det grått och regnigt. Skriv tillbaka till oss.
    Från alla oss på Skutan

    Svar: Hej alla pa Skutan! Vad glad jag blir nar ni skriver! Allt ar jatte bra har borta, man lar sig mycket om sig sjalv och om varlden. Har ni fatt nagon sno an? Hur har ni det dar hemma? Kram till er alla!
    tjejernatjusworldtour.blogg.se

    2012-11-22 | 13:19:41

Kommentera inlägget här: