tjejernatjusworldtour.blogg.se

Följ med oss på vår resa genom världen!

JOBBLETANDE, BBQ OCH SEA LIFE

Kategori: Sydney

Hej allihopa!

Idag är det torsdag vilket innebär fredag imorgon! Jisses vad skönt! Denna vecka som gått har för det mesta innehållit jobbletande. Vi har letat på internet och sprungit på gatorna för att hitta något. Alla har vi gått på intervjuer och provjobbat. Mathilda har fått skift på en Japansk restaurang som heter Kaya där hon ska jobba som servitris, jag (Ida) har fått jobb som servitris på ett event och catering firma och Sofie ska provjobba imorgon på en bowlinghall. Men då vi inte vet hur mycket jobb vi kommer att få så fortsätter vi letandet.

I lördags bjöd vi över Tim, som vi nämnt tidigare, och hans kompisar på BBQ då vädret var strålande och vi var sugna på grillat. Det bjöds på grillspett, majskolvar, stora stekar, klyftpotatis och sås, jisses vad gott det var! Efteråt drog vi ut och dansade hela natten lång!

I söndags så åkte vi hem till Anna och Antoine för att fira att Anna har tagit examen efter 4,5 års pluggande här i Australien, grattis Anna! Dom bjöd på underbart god mat och vi hade bakat en rabarberpaj till kvällsfikan. Vi har det alltid lika roligt med Anna och Antoine och det känns lite som att komma hem när vi åker dit.

Idag så åkte vi till Sea Life, Sydneys akvarium med Anna. Det var jättehäftigt att se alla dessa olika sorters fiskar och djur! Definitivt värt att besöka. Efteråt gick vi till botaniska trädgården som är en stor park som ligger mitt inne i Sydney. Det var så härligt att sitta i en vacker park, bland fina blommor och träd med utsikt över vattnet och äta en god macka.

I helgen som kommer så ska vi gå till den svenska kyrkan här i Sydney och gå på julmarknad. Det ska bli mysigt att få lite julkänsla här borta i sommarvärmen.

Ni som läser bloggen, det hade varit kul att se lite kommentar från er där hemma! Våra kära föräldrar är ju duktiga på att kommentera och det tycker vi är jättekul men det hade varit roligt att höra lite från er andra hur ni har det!

Hejsvejs

 

Kommentarer

  • Jan B säger:

    Det är bara ligga på om att hitta jobb, ni löser säkert det. Lycka till :-)

    2012-11-24 | 17:15:49
  • Mona P säger:

    Idag ska jag,Ingrid och Linn gå på julmarknad på Hässleholmsgården, se om vi kan få lite julkänsla fast att det är grönt och ca 5 grader varmt. Lycka till alla 3 med jobben. Ni ser ut att ha det väldigt bra, vilka upplevelser ni är med om.
    Kramar Mona

    Svar: Hej Mona! Vad kul att du skriver, jag blir sa glad! Vad roligt med julmarknad! Forra helgen gick vi till svenska kyrkan har i Sydney for dom hade julmarknad. Dar fanns massa att kopa som marabou, knackebrod, sill och annat gott infor julen. Det var dock ganska dyrt sa vi far halla oss till vara 40 pack med fiskpinnar.. Tack sa mycket! Vi har det jatte bra! Man lar sig mycket om sig sjalv och om varlden. Hoppas att allt ar bra dar hemma. Halsa till Anders!!Kram Ida
    tjejernatjusworldtour.blogg.se

    2012-11-25 | 10:10:48
  • Johnny säger:

    Heeeeeej!! Vad duktiga och flitiga ni är i bloggandet, och jag misstänker att det är Ida som håller den vid liv ;) Här hemma börjar det lida mot juletider. Julmarknaderna startade igår, både i Hässleholm och här i Växjö, dock spöregnade det så vi hoppade det, kommer fler tillfällen :)

    Lycka till med jobben och hälsa Sofie att hon ska uppdatera på voxer så ska jag ge er lite smaskiga nyheter :D PUSS!!!

    Svar: Heeeeej Johnny! haha ja det ar mest jag (Ida) som skriver ;) ah vad kul med julmarknad! Vi gick till svenska kyrkan har i Sydney forra helgen pa deras julmarknad. Man kunde kopa marabou (!!!!!!) men det var sa himla dyrt sa vi fick hoppa det.. Tack sa mycket! Soffan har uppdaterat dig idag pa voxer ;) vi vill ha smaskiga nyheter! PUSS
    tjejernatjusworldtour.blogg.se

    2012-11-26 | 08:53:10

Kommentera inlägget här: